Zougla.gr

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ!
Το ανέκδοτο «Αντιπλημμυρική προστασία Παραλίας Μαρκοπούλου»
(Άρθρο του Δ. Σταύρου, δασκάλου, dstavrou.blogspot.com)

Όπως είναι γνωστό, κάθε φθινόπωρο και κάθε χειμώνα οι κάτοικοι της Παραλίας Μαρκοπούλου Ωρωπού μετά από κάθε νεροποντή γίνονται θύματα πλημμυρών που οφείλονται στην κακή κλίση των ενδιάμεσων δρόμων και στην ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών.
Επειδή το πρόβλημα γίνεται συνεχώς εντονότερο και πιο επικίνδυνο, οι κάτοικοι της περιοχής «Φίχθι Παραλίας Μαρκοπούλου»  πραγματοποιούν  εδώ και αρκετά χρόνια σειρά ενεργειών με τις οποίες ζητούν κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων με τα αντίστοιχα φρεάτια. Και ενώ οι γραπτές απαντήσεις που έχουν λάβει είναι θετικές, το έργο δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο της καθίζησης των κατοικιών τους.
Η αλληλογραφία με τους αρμόδιους φορείς υποβλήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη στον οποίο είχε δοθεί διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού, με το υπ’ αρ. πρ. 129/31-1-2005 έγγραφο, ότι το έργο είχε συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα 2005, μετά και την αυτοψία και σύμφωνη γνώμη της ΤΥΔΚ Περιφέρειας Αττικής με το υπ’αρ. 08/ΔΤΑ/16092/6-8-2004. Εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει προωθηθεί η διαδικασία υλοποίησης του έργου, παρά την προς τούτο διαβεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με το Συνήγορο του Πολίτη την 17-5-2010.
Κατόπιν των ανωτέρω, γίνεται φανερό ότι αν δε γίνει άμεσα το έργο, οποιαδήποτε νέα υπόσχεση τοπικού πολιτικού παράγοντα θα μοιάζει με … ανέκδοτο. Γίνεται φανερό ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και τη δυσκολία της πρόσβασης των κατοίκων και ποια θα είναι η αιτία για τις ενδεχόμενες νέες πλημμύρες που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Παραλίας Μαρκοπούλου τον ερχόμενο χειμώνα.
(Η αλληλογραφία με τους αρμόδιους φορείς και με το Συνήγορο του Πολίτη είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου