Zougla.gr

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012



ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΗΣ 12-9-2009  



Η   ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ  
ΞΗΡΑΣΙΑΣ.ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ  ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΈΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2007.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΘΑΡΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΧΕΙΜΆΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ.ΔΕΝΤΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ,ΚΟΡΜΟΙ ,ΖΩΑ ,ΑΓΕΛΑΔΕΣ,ΦΎΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΕΠΕΠΛΕΑΝΚΟΡΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ  ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ.

    ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΟΙΤΑΓΕ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΈΝΟΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΔΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΞΥΛΑ ΣΤΟ ΜΙΣΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΑΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.                                                             

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΚΤΥΛΊΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΛΟΓΟΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΤΑ ΞΥΛΑ.                         ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Η ΠΟΛΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ . 
 .

 ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ   ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ?
ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ....     ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.              ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΗΤΑΝ ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.


3 σχόλια:

  1. Καλό αλλά..λίγο.. Εν τάξει καταλαβαίνω πως έχεις αδυναμία στη φωτογραφία που καλώς αγαπάς, αλλά θα μπορούσες ..απόφοιτε της Σχολής ΑΝΤΕΝΑ... να είχες μεγαλύτερες αντέντες στην κάλυψη του γεγονότος.
    Μου κάνει επίσης εντύπωση πως από τα links, ΠΟΥ ΒΆΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΌ ΙΣΤΌΤΟΠΌ ΣΟΥ.. έχουν φυγαδευθεί ιστοσελίδες μου! Υπάρχει πρόβλημα και ποιό;
    Νομίζω πως έχεις ήδη μεγάλη πείρα ιντερνετική και μπορείς να.. μαγειρέψεις, τηγανίσεις μια καλύτερη εκδοχή, πιο λαχταριστή για το πόστο σου και τους ...Αγίους, χωρίς βέβαια να έρχεσαι σε σύγκρουση με τους Πανάγιους συμπολίτες σου..ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ιδιαίτερη χαρά καλοσορίζω την νεκραάνασταση σας αξιώτιμε κυριε τράπεζα τύπου.Λόγω απουσίας μου μόλις σήμερα έλαβα το σχολιο σας. Στόχος είναι όπως γνωρίζεται η ανάδειξη του τόπου μου και οχι των ικανοτήτων μου στην δημοσιογραφία.Οσο αφορά την σύνδεση με τα μπλοκ σας μονο επειδή ειχαν απο τον Μάρτιο να ανανεωθούν τα απομακρινα προσωρινά και μόνο.Οσο αφορα τα μαγειρέματα μεγαλυτερος μαγειρας απο εσας δεν υπάρχει...
    Οσο αφορα τους<>συμπολιτες μου.Εαν δεν αγαπας ενα τόπο δεν αγωνίζεσαι με προσωπικό κόστος για την ανάδειξη του.
    Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθώ τα Άρθρα του γιου σας στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.....
    ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά φίλε μου, Τι λες; Η ανάδειξη του τόπου σου σ΄ενδιαφέρει, το ίδιο υποστηρίζω κι εγώ. Αλλά η ανάδειξή του θα γίνει αναγκαστικά διά της δημοσιογραφικής διαύλου. Έβγαλες που έβγαλες τις ωραίες φωτογραφίες σου, κι αν έγραφες δυο λογάκια ζεστά δεν θα αξιοποιούσες,αναδείκνυες καλύτερα τους Αγίους σου;
    Και να σου πω ένα μυστικό, μερικά σαϊνια της δημοσιογραφίας βλέπουν μια καλή φωτογραφία και πάνω σ΄αυτήν χτίζουν ολόκληρο σπαρταριστό στόρυ, χωρίς καν να μετακινηθούν από το γραφείο τους!Πόσο μάλλον εσύ που είσαι και ο δημιουργός των φωτογραφιών!
    Και φυσικά δεν διατυπώνω παράπονο δια την φυγήν των ΛΙΝΚΣ μου, απλά απορία διατύπωσα...
    Ποιό είναι αυτό το Αγιορείτικο βήμα... ;Για να το ψάξω.. μπα και βρω φλέβα δική μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή